tisdag 29 maj 2007

nu har matten hotat med tävling också

Som om inte freestylekursandet vore nog har matten jagat runt mig på en tävlingslydnadskurs också. Hon ställer tack och lov inga högre krav på mig utan menar att det tar tid att lära gamla hundar sitta......det får hon gärna fortsätta tro!

Vi hade avslutning med träningstävling nu i söndags och matten tyckte att jag var riktigt duktig. Vi är dock inte riktigt eniga vad momenten egentligen innebär:
Linförighet - jag nosar i backen och följer med matten när snöret sträcks.
Läggande - skulle inte tro det men stannar till i alla fall för att vara snäll.
Platsliggning - har matten väl fått mig att ligga så kliver jag inte upp i första taget...för det är ack så jobbigt att sätta sig upp igen.
Apportering - som sagt, går det inte äta har det inte i min mun att göra!!!!

Trots dessa meningsskiljaktigheter har dock matten bestämt att vi ska göra tävlingsdebut på nationaldagen. Så flaggan i topp och håll en tumme eller två för att matten inte ska strula till det alltför mycket. Vore roligt för henne om vi kunde få godkänt i majoriteten av momenten i alla fall....och jag skulle nog inte gå lottlös heller......

2 kommentarer:

Tildchen sa...

Hej Leia!

Roligt att du har börjat blogga! Duktig du är som kan knappa så fint på tangenterna! ;)

Spännande läsning man hittade här på din sida. Du har verkligen lyckats skildra dig själv med stor rättvisa. Det är du i ett nötskal! Super härlig och helt originell!

Din matte hon är också en pärla av sällan skådat slag. Hon är fantastisk som vill ta sig an mig emellanåt när min matte bestämmer att hon ska åka bort eller så. Du ska veta att din mamma är faktiskt min "favorit-extra-mamma"!! Hon är helt underbar! Jag trivs bra hos er!

Snygg bild också på dig förresten! Det måste varit ena konstiga spöken det där som fick dig att vakna till sådant! :D Och det måste varit en duktig fotograf som lyckades fånga dig i den snygga ställningen! ;)

Stora kärleksfulla tass-boxningar och puss på nosen! // Svante

Lena sa...

Nämen titta har mosters tjej hittat sig en egen plats i cyber världen :)
Ska bli intressant att se va dessa två damer kan knapa ihop tillsammans:)