måndag 12 mars 2012

En fråga.....

Eftersom matten envisas med att dra med oss ut på skidturer på helgen, skall sägas att i lördags var det jag som var på och Saga mest i vägen, undrar jag var man kan köpa stjärtlapp passande för springerrumpa eller om det går att valla röven?
Är dock glad för att matten förstod att dragsele, eller rättare sagt att bli dragen i sele, inte är acceptabelt. Föredrar mitt luddiga halsband och dessutom har jag nu fått ett eget sånt där koppel med gummisnodd så det fungerar rätt bra att vara broms.

Extrem sport......

Spinn, snurr, skruv, långkullerbytta, studs med vändning med halv - hel och 360....helst allt på en gång!
medan matten halkar i skoterspåret och får wip-lash och Leia-mor får gå kopplad för i mörkret vet man aldrig var hon hamnar.....

söndag 4 mars 2012

Nej nån måtta får det vara!

....på det här jävla rännandet. Ja tanta-lura är lätt eller rättare sagt tungt irriterad och funderar på att dra in facket!
Att vi tog en långtur i skidspåret på morgonen igår och sedan långpromenad på eftermiddagen kunde jag med visst missnöje köpa så länge det var en engångsföreteelse men icke. Idag var det dags igen att ta fram skidorna och matten upplyste mig glatt att jag var en fantastisk broms i nedförsbackarna....och därför skulle jag få ha sele på mig för hon var rädd om min lilla nacke.
Att bli dragen i sele är ingen höjdare så nu du kärring ska du få se på broms tänkte jag och lekte ankare. Till slut fick hon nog och knäppte lös mig och jag gjorde mitt bästa för att lunka så sakta som möjligt och äta så mycket mums som möjligt....he he

lördag 3 mars 2012

Vilken härlig lördag!

Efter en ganska tråkig och inaktiv vecka, även om jag tycker att det är kuligt att vara i Älvsbyn men det blir inte mycket tid eller ork kvar för matten till oss flickor, har vi idag njutit fullt ut.
Jag började med stora bokstäver (och då menar jag teckenspråk) tala om för matten att det var dags för utevistelse tidigt i morse.....matten uppskattade inte att bli väckt vid 06,20 och sedan hållas vaken av ett idogt monster.....he he
Vid halv åtta hade jag tröttat ut henne så uppsigning blev det och påklädning och påselning. Skidorna åkte på matten och i väg bar det. Som vanlig med mig i tätet och med Leia som broms.
Vi hittade ett för oss nytt spår runt byn som var helt suveränt. Vi var ute i 2,5h och sedan sov vi gott alla tre till framåt eftermiddagen då det var dags för en långpromenad i eftermiddagssolen.

Pigg tanta-lura....

Har varit en orolig tid för matten men inte speciellt för mig....annat än att det stuckits och sprutats in mystiska medikamenter i nacken på mig gång efter annan. Har faktiskt fått en rejäl knöl av allt sprutande.
Hur som haver mår jag fin fint och lunkar på i vanlig takt med inte alltför god hörsel och lite smått förvirrad ibland.....men luktar det mumma då blir det fart på tantan och med bestämda steg beger jag mig mot godsakerna oavsett vad matten tycker om saken!