tisdag 21 september 2010

BADA!!!!

Vem har sagt att vattnet är kallt i jämtland på hösten...? Inte jag i alla fall för jag har inte tid att känna efter! Att det dessutom finns äpplen både på marken och i träden gör ju inte livet direkt sämre......

Trattmonster inte längre....

Tack och lov för bästaste Gunilla som sprättat bort knypplingarna i mitt ögonlock och sett efter mitt sår då matten lämnat mig vind för våg.
Med stygnen borta trodde jag att tratten skulle vara ett minne blott och sprang runt av bara lycka när den togs av....men ack vad jag bedrog mig. Mormor Lalla har tydligen fått besked om att trattmonster ska jag vara ytterligare några dagar när vi är hemma själva. Får väl se hur länge mormor står ut med skadade möbler och rispiga tapeter....ha ha

tisdag 14 september 2010

Semesterdags...ÄNTLIGEN!

Igår var en supertrist dag som slutade toppen. Efter att ha kajkat runt med matten på jour hela helgen bar kosan till Älvsbyn i går morse för matten skulle jobba där på dagen. Inte kul för liten Saga att trängas med trattmonstret under skrivbordet bakom kompostgaller hela dagen.
Leia är våldsamt våldsam och klumpig med tratten och det gäller att passa sig. Jag tippsade dock henne tidigt att om hon satte tratten mot gallret och tryckte på så kanske vi kunde flytta på fanskapet. Efter några dagars trattbärande har hon blivit ganska duktig på just detta till min stora förtjusning.
På eftermiddagen hoppade vi in i bilev igen och av bar det....långt. När vi till slut stannade och bakluckan öppnades stod mormor Lalla och farmor där...OH vilken LYCKA....och gott också för det serverades korv på direkten och efter en stund även hamburgare. Mormor Lalla kan hon!
Sedan bar det av i bilen igen men nu var det Lalla som körde oss ända hem på Flata. Matten tog tydligen Lallas bil och åkte tillbaka norrut...tydligen nån kurs som hägrade.
Altandörren ockuperades direkt men gick tydligen inte att öppna på natten???? Får se om det går bättre i morgon.....

tisdag 7 september 2010

Oj, oj...Aj,aj

Nu har det hänt grejer vill jag lova och föga kuligt om ni frågar mej. Dels verkar matten ha fått smak för cykelterror och längre och längre utflykter har det blivit. Jag gör mitt bästa för att hålla farten nede men min uthållighet är det inget fel på. Saga den tokan hetsar upp sig så dant och blir trött men jag häktar bara av huvudet och lunkar vidare i andra andningen.
I går kväll efter en sådan där helvetestur ropade matten in mig i badrummet....och in i duschen bar det...TRAGISKT....men när hon själv sedan skulle tvaga sig satt jag utanför kabindörren och titta på....tragiskt det också.....he he.
Somnade blöt och vaknade fuktig till INGEN FRUKOST?!? Trodde matten blivit helt tokig men värre skulle det bli visade det sig. Jag fick nämligen sprutor, kanyl i frambenet, stort jäkla sugrör i halsen och lades på operationsbordet. Vaknade upp smått förvirrad med halva ögonlocket borta. Tänkte att nu kan det inte bli värre men ack vad jag bedrog mig för fram kom tratten och sedan INGEN MIDDAG?!? Någon som kan förbarma sig över en stackars lidande Leia??????