söndag 23 maj 2010

ÄNTLIGEN!!!!

Hörde mormor Lalla prata med matten i telefon häromdagen om liten Saga fick bada. Jag har nämligen försökt övertala Lalla sedan vi kom till Strömsund att vi skulle cykla ned till lilla stugan och inviga Ströms vattudal......var helt säker på att matten sagt nej...men HALELUJA jag hade fel!!! Det vankades årets första dopp för lilla mig och jag kastade mig med liv och lust från bryggan. Mormor Lalla är bara BÄST!
Leia höll sig så långt från vattnet hon bara kunde i vanlig ordning och gav Lalla en mycket förorättad blick. Inte nog med att det ska rännas runt med cykel nu börjar badtjatet också....

onsdag 19 maj 2010

Strömsunds semester

Helgen som var hade vi kuligt besök hemma i Svensbyn då mormor Lalla, Skorpan, Moster och bästaste Bobba hälsade på. Tyckte dock att det var lite oförskämt att vi blev utslängda från vårt sovrum och jag gjorde idoga försök att öppna dörren...
Nåväl Leia och jag lånade ut jätte-sacko-säcken till mormor och så gjorde vi henne sällskap i den också. Leia är ju lite fin i kanten så hon lade sig på kanten men jag, jag lade mig ovanpå tanten jag. Ska det va så ska det!
På söndagsmorgonen skulle dom åka hem till Jämtland och då passade vi på att åka med. Matten ska nämligen på nån kurs kommande vecka och då behövde vi husrum....och bättre husrum finns inte. Jag har hjälpt till med ogräsrensning och allehanda trädgårdsfix...mer eller mindre uppskattat...he he

onsdag 12 maj 2010

rullande vårkänslor

Vid det här laget har vi gjort bra många mil samman med matten i veterinärbilen. Jag tycker bilåkning är helt ok och sover i min bur bakom matten och Leia huserar med sele i framsätet.
Kan dock inte förstå varför vi inte får gå ut och hälsa på på gårdarna. Leia skulle gärna vilja smaka på gårdsplanerna och jag skulle ju kunna tänka mig en repa eller två i våldsamt tempo...he he.
På tal om tempo så var vi ute på lägdan och lekte i eftermiddags....matten hade köpt en fin rosa boll till mig med dalmatinervalpar på....för att jag inte ska sakna Yatzy alltför mycket. Visade sig dock vara allför dålig kvalitet på bollen och tog typ 5 sekunder innan den sa puff....inte för att det gjorde nått för matten och jag hade lika kul ändå med platt boll och Leia sniffade och åt sig över fältet.
Ryktet säger att vi får besök i morgon av mormor Lalla och Moster & Bobba....ooohhh vad vi ska mysa hela helgen!