torsdag 18 mars 2010

Ryktet var sant!

Matten kan nu titulera sig legitimerad veterinär så nu får vi passa oss riktigt....

onsdag 17 mars 2010

Sjöben som springer

Oh vad supert vi har haft det idag. Blev långpromenad på sjön...dvs. Bobba, matte och Leia promenerade. Jag rusade fram och åter med tennisboll i högsta hugg och Skorpan den gamla tantan hängde med mig på en och annan rush. Jag höll mig dock i närheten av människorna hela tiden och matten var så nöjd med mig. Leia och Skorpan fick dock skällning flera gånger var då dom hade knäck i lurarna och spankulerade iväg....
Ryktet säger att matten nu är legitimerad veterinär men hon vet inte säkert om det verkligen är så. Om det är så åker hon till Piteå i nästa vecka medans vi stannar och myser med mormor Lalla (om hon står ut med oss vill säga) en vecka eller två.

tisdag 16 mars 2010

Jamtlandstaus...

Så har vi då landat i Strömsund men konstigt nog fanns ingen mormor Lalla i huset hur mycket jag än letat?!? Matten säger att hon är på semester och kommer till helgen men Leia och jag tycker det låter lite konstigt och snudd på oförsämt att inte vara på plats och bjuda på gräddfil. Hade hemskans svårt att komma till ro i natt efter en lång färd i bil och flera tråkiga dagar då matten bara städat och fejat. Idag har vi dock haft det mysigt med promenad i skoterspåren tillsammans med bästa Bobba och Skorpan. Fick dessutom träffa Theo (mattens kusinbarn som är en superkulig kille) och då blev jag så glad så glad att hela jag viftade. Matten säger att vi ska vara här ett tag nu. Hon kommer dock att åka till Piteå när legitimationen blivit klar. Det är nämligen dit vi ska flytta säger ryktet och matten har lovat reka läget lite först innan vi flyttar upp.

måndag 8 mars 2010

Kartong-maffian

Matten håller för fullt på och flyttpackar.... Ganska spännande tycker jag och studerar innehållet noggrant om kartongen står öppen på golvet. Kanske är det nått som behöver packas upp igen? Är också våldsamt spännande varje gång matten drar fram och flyttar på en möbel för vem vet vad som gömmer sig där bakom.....dammråttor, hundmat, leksak...lika roligt varje gång.
Leia är nu i höglöp säger matte. Jag tycker mest att hon är konstig. Hon krafsar på mig men när jag hänger på och vill leka visar hon mig bara rumpan....vad är det för sätt?!?

fredag 5 mars 2010

hej mitt vinterland!

Idag har varit en superdag om ni fråga mig. Många timmar samman med matten och Leia ute i det strålande solskenet. Har lite svårt för den där luriga skaren som inte helt håller och som sänker min hastighet betydligt....dumt och skumt....
Matten var riktigt rolig. Hon sa att vi tränade och visst det kan hon ju kalla leken...he he. Även Leia lekte lite lite men hon börjar bli lite porrig nu tanten.
Efterrätt fick vi också idag så: kors i taket sa kärringen som satte sig på lien...som matten brukar säga. Äpple är goda grejer!

torsdag 4 mars 2010

vilken morgon...hum..

Vaknade i soffan av att hurtig matte frågade om vi skulle gå ut. Visade sig att ut betydde morgonpink på gården och öronrens.....huvva.... men det vankades frukost när vi kom in och så ska vi gå på promenad om en timme eller så när maten "lagt" sig.
Kan också berätta att jag inte varit inkontinent i natt till mattens lycka.

onsdag 3 mars 2010

Salong satans småhår har öppet....

Jaha så var det dags igen för matten att hålla salongen öppen....och inget blodvite alls denna gång...HURRA!!...
Det kliptes klor, trimmades tassar, coat-kingades och klippmaskin på öron m.m. Det är en hemskans tur att både jag och Leia är mycket toleranta damer men matten har i alla fall synpunkter på när det killas i tassarna och är våldsamt jobbigt att sitta (åt rätt håll) när öronen ska tas.
Hur som haver fick jag ut och provspringa dom nytrimmade tassarna och ni må tro att dom gick fort utan flera kilo is och snö mellan trampdynorna. Tog en rejäl rusning runt bland kolonilotterna men det tyckte inte matten var en speciellt bra ide. SKA JAG BEHÖVA BLI ARG PÅ DIG...skrek hon....inte då bara blinka du matten så har jag hunnit ett varv till och tillbaka.

Mattens examensarbete blev godkänt idag så nu har vi varit förbi och lagt ansökan om veterinärlegitimation på brevlådan.

tisdag 2 mars 2010

Tena-tanten....

Det sägs att det är svårt att lära gamla hundar sitta men jag vet inte det jag. Det jag vet är att det är ack så svårt för en löpande tantalura att hålla tätt.....till mattens förtret.
Men det var inte meningen, det bara kom, under soffan (och matten trampade rätt i), på sovrumsgolvet (och matten trampade rätt i), i min säng (ok så flyttar jag bara) och i Sagas säng (hoppsan men helt okontrollerad var nog inte denna skvätt...he he).
Matten tvätter alltså för fullt efter nattens bravader.

måndag 1 mars 2010

Dumma matten...!

Hur jobbit kan det bli för liten Saga....jag bara undrar?!?
Matten har gett sig tusan på att jag ska lära mig gå i koppel som en fin dam och inte bara rusa runt i livet. Visst säger jag pipande, skrikande, rullande och kastande mig i alla riktiningar:
Hjärtat säger ja visst jag är fin tjej
benen säger spring, bus och tjo hej
hjärnan säger korsdrag, hjälp o nej...

bättre sent än....

Igår var vi ute med grannarna på lite promenad och Aslan tyckte att min rumpa var den mest fantastiska i hela världe....som om inte jag visste det.... Visst jag kanske luktade mer spännande än vanligt för inatt började löpet på riktigt bara en månad senare än vad matten räknat med. Hon hade helt sonika förväntat att jag skulle göra ifrån mig detta i Borås men jag sparade mig så att hon också får sin beskärda del av trosbyten och dofter....