söndag 31 maj 2009

Känd mental status med 1:a på skott!

I går var det så dags för mig att göra MH och matten var lite nervös eftersom hon tycker att jag varit lite fjaskig efter löpet....spökålder..... Hon behövde dock inte oroa sig för jag var så duktig och lydigare än vanligt....jajamen....
Spökena var också läskiga och jag höll säkert avstånd tills matten visat sig modig och gått fram. Kuligt nog var det bara snälla människor under kuckelikukluxklandressarna.

TACK Mariettan för att du följde med oss och förevigade denna fantastiska dag!!! Matten försökte lägga upp filmer också men så oteknisk som hon är lyckades det inte.....men hon gör nya försök framöver.

Sommarlov

Oh vilken härlig början vi fått på sommarlovet men för en lathund lite väl slitsamt och varmt. Matten och polaren Monkan beslöt att dra med oss tjejor och Snoddas på mastodontpromenad i fredags....fattar ni 3h....och dom andra två fyrbenta tokarna badade också......buuurrr....



Sedan var det grillning på kvällen och vi fick i alla fall smaka fläsksvål.

Igår fick jag vila hemma medans matten och Saga var på egna äventyr och sedan hälsade vi på katten och kaninen....oh vad jag gillar Selma kanin och skulle kunna slicka dom öronen i timmar....kattmorran Tess är också så kulig....även om känslan inte är helt besvarad.

torsdag 28 maj 2009

Swingers-klubben.....

Häromdagen var vi hos polaren Svante, igår var han hos oss och idag ska vi få vara hos honom och toppen- Tilda igen......flexibla och duktiga små jyckar är vad vi är. Vår lilla trojka utgör dessutom en mycket tjusig och representabel spaniel reklam runt i området. En och annan tant (och farbror)som blir så imponerade av oss.
Annars är det full huggning då matten nu har sista rycket på terminen och Hon har dessutom klarat alla sina tentor! Detta innebör att det ryktas om att jag kanske får bli kuttersmycke i distriktsveterinärbilen....de ni?!?

torsdag 21 maj 2009

Där fick hon monstret!

Idag har vi varit på hundSM d.s.v. stutis mästerskap på mattens studentkår. Jag var lite tveksam till start då jag varit med förrut och var föga imponerad (kom sist för två år sedan). Vi var 16 ekipage som tävlade (2 utom tävlan) i 5 olika grenar:
  • Kapplöpning:
Jag gjorde ett strålande resultat på 5,9 sek efter att matten visat mig köttbulle och viftade med denna hela tiden för att hålla min motivation uppe. Saga rusade fram på 4,7 sek och var 4:e snabbaste hund. Ska tilläggas att jag förra gången tog ca 45 sek på mig att springa 50m...
  • Trix:
Hur många trix kan man göra på en minut? Jag var taggad och avklarade hela 13 st emedan Saga bara klarade 7.
  • Leksaksruta:

Men hallå! Jag fick 3 poäng för att jag gick in i rutan och nosade på alla sakerna i alla fall och Saga blev lite överstimulerad av alla kuligheterna men några bollar etc hämtade hon ut i alla fall.

  • Kommunikation:

Här skulle balansbom avklaras av förare och hund vilket matten och jag fixade galant även om matten var lite vinglig. Sedan var det hundbowling med massa vattenfyllda petflaskor som jag tog med svansen. Längre hann inte vi men Saga och matten fortsatte till "kasta boll i hink utan att hunden hämtar upp dom" och matten har dålig hålvana.....och Saga hade dessutom dålig balans.

  • Sista grenen: Kombination

Det var en agilitybana med 4 hopp hinder - "bordet" - slalom - stanna kvar med påföljande inkallning precis förbi ett helt korvupplag..... och sedan om igen om tid fanns kvar. Matten triggade mig igen med lite köttbullar och trots rivningar av nästan alla hopphinder gjorde jag ett mycket presentabelt intryck. Bestämde mig dessutom för att köttbular är bättre en korv och travade glatt förbi korven. Det gjorde inte Saga....hon rensade upplaget innan hon glatt skuttade vidare till matten. Minuspoängen haglade.....

Summa sumarum Leia plats 9 och Saga plats 10.......he he...... Att Saga sedan tvingades sitta i bilen mellan grenarna och hela tiden tävla sist p.g.a. nyligen löp, räknas inte tycker jag!

Gammal är äldst och Leia är ingen lathund...om det bjuds köttbullar.....och Mariettan finns på plats som hejarklack.

Matten är bra och jag är bäst

Matten har nu klarat alla sina tentor så i sommar blir det distriktsveterinärerna och jag har bokat plats i bilen....Leia funderar dock på att prata ihop sig lite med mormor Lalla och se om hon kan få vara hos henne och mysa.

I går kväll var vi i Fjällnora och hade kurs. Först lite lydnad med pippi som kom "flygande" och jag hade så roligt så. Sedan var det vattenapporteringsdags och jag vet ju att på den stranden får man leka....men hoppsan tydligen inte......
Efter en första liten härdsmälta både hos matten och mig gjorde jag riktigt bra ifrån mig. Apporterade både dummy och fågel efter simtur och matten mötte mig ute i vattnet. Först barfota med uppkavlade byxben men sedan fick hon tjava i med skor och allt. Jag blev nämligen ombedd att hämta en dummy som en kurskompis inte ville veta av och matten hade inte tid att klä av sig......Heja matten!

tisdag 19 maj 2009

Hoppsan.....

Låt oss säga att jag inte direkt är mattens favorit tjej efter att i upphetsningen, av att tukta Saga, råkat släppa på hämningarna........ med en inte så liten pöl på vardagsrumsgolvet som följd....

söndag 17 maj 2009

MH planerat 30/5

Vi har fått plats för MH den 30/5 här i Uppsala så då ska spökena få.....

fredag 15 maj 2009

Gym-jenta

Oj oj vad det är svettigt att hålla lilla löpmonstret kort.....men vältränad blir man av att rida ner henne. Nu i kväll tog matten och letade fram pinnar och tunnel och drog med oss ut på fältet för lite agilityträning och det var riktigt roligt. Så roligt att jag tänkte...va fan kom igen Saga så leker vi lite.....ja lite alltså.....men ändå.

Mera första...

Nu har matten blivit helt tokig!
Igår hängde hon på mig nått hon kallade klövjeväskor och tyckte att jag skulle vandra runt med dessa på promenaden. Jobb sa hon ok sa jag och satte av som vanligt. Hallå vad tror tanten?!?...att jag ska bli vuxen och ordentlig bara för att det hänger några tomma påsar över ryggen på mig....
Hon var dock nöjd efteråt och nämnde att det skulle stoppas saker vartefter i dom där väskorna men jag tror hon skämtade eller?

Träffade sötnosen Rosso (till Leias stora lycka) i skogen också och fick faktiskt leka med honom även om matten vägrade släppa mig lös. Hon menade att höglöpande vildbattning kan bli för våldsam och skrämma liten setterkille....

Bildbevis


Ska jag eller ska jag inte?......dum fråga klart jag ska

Simma lugnt...ligger inte riktigt för mig utan full fart gäller!

Skäggdopping eller?







fredag 8 maj 2009

1:a gången ...om inte annat för i år..

Oj vad mycket kuligt jag har varit med om sedan sistens.....
Första cykelturen: matten vinglade hit och dit med mig i springern och leia som extra broms
Första inlines-färden: moster förbarmade sig över liten Saga men var tveksam till att det skulle gå men ack vad hon bedrog sig för jag sprang så snällt vid sidan och aktade mig noga för grillorna. Nu gäller det bara att få matten att köpa ett par också så att vi kan ut och glida ihop i sommar.
Årets första sim-tur: ÄNTLIGEN tänkte jag och kastade mig i pickesjön eller vad den nu heter. Kallt var det men vem bryr sig?

Löper för fullt till Leias stora glädje. Hon leker gärna med mig helt plötsligt och nu har matten återvänt också från det där slakteriet.....men innebär inte det att vi snart ska åka hem till Uppsala??? Tråkigt men blir säkert bra där hemma också.....matten har pratat om annalkande MH (vad det nu kan betyda) och någon slags tävling som både jag och Leia ska få vara med på. Jag hoppas på grenen: springa fort och länge. Leia önskar sig grenen: korvring på tid.