måndag 24 november 2008

Puder is power!

Jiipiii....tänk att ni skulle få höra MIG säga så.......
Matten menar att jag har sprungit och lekt mer de sista dagarna än på de sista åren. Att det sedan blåser på också gör inget alls och något täcke vill jag då rakt inte ha på mig. Att jag brukar vara rätt så frusen av mig har jag helt glömt bort. Skanderar mera snö åt folk och fä!!!

och får väl säga grattis till lillasyster på 10 mån dagen också men fan vad skönt att slippa fira henne.....men kanske man kan övertyga matten att lite tårta eller annat gott trots allt kan komma till pass.

söndag 23 november 2008

Grattis till Konungsunds S-vildar som blir 10 månader i morgon 24:e.

lördag 22 november 2008

Härlig med snö!

Oh vad det är kuligt med snö!!!!
Det rycker i benen t.o.m. på en medelålders dam som mig.....nästan så att jag önskar att Saga var här och lekte med mig men bara nästan. Matten och jag har nyss kommit in från en långpromenad samman med våra kompisar Erika och Gimli. Det var bara så supert att ranta runt i snön och gissa om vi hittade mycket mums under det vita täcket.

Saga ja, hon har enligt uppgift skaffat sig en "fjås"i rottwailer killen Nero som också är kusins kusin. Han är tydligen världens bästa lekkompis och förmodar att Yatzy är ytterst glad för avlösningen.

måndag 17 november 2008

Äntligen

Oh vilken härlig helg vi hade i Vrena. Monstret försvann redan på fredag kvällen och sedan fick jag rå om hela familjen alldeles själv.....bara Ricke muttrade över min vilja att vara nära-nära men jag vet att det bara var snack.....
Härliga dofter från köket bjöds i parti och minut. Matten var salig och njöt för fulla drag men smakbitarna till mig var alltför få och långt emellan! Insåg dock snart att diskmaskinen gav rätt bra utdelning......
Matten ska grisa till det de närmaste tre veckorna och verkar som om det kommer att vara pressat schema men nog ska vi hinna mysa en hel del hon och jag ändå.

På kollo i tre veckor

I fredags lastade matten in oss i bilen och rattade till Vrena. Till min översvallande glädje var mostrarna och Yatzy på plats redan. Jag busade runt och pussade på Tobbe och Robin innan det var dags för mig att hänka på mostrarna till Borås. Yatzy försökte övertala matten att ta med mig hem till Uppsala igen men tji fick hon....he he. Jag ska göra mitt bästa för att hålla henne igång de närmaste tre veckorna men det är en fin balansgång. Hon kan nämligen bli väldigt arg när tålamodet tryter....men lite ryggläge och slick i mungipan brukar hjälpa...och så på´t igen!

söndag 9 november 2008

Med beröm godkänd!

Idag har vi haft examen på grundkurs jaktlydnad 1 och jag var bara så duktig. Ett fint diplom med vårt foto, att hänga på väggen, utdelades i fikapausen. Matten gick runt och fånlog när jag lös spatserade i någorlunda i rätt position bland de andra hundarna. Att jag sedan bara inte kan stanna kvar får hon ha överseende med.....det var ju inte så att jag störde de andra hundarna med lekinviter utan jag bara kunde inte hålla mig utan ville vara med henne ifall hon hade något mera kuligt på gång.
Redan om två veckor börjar del 2 av kursen och om jag är rätt informerad ska vi då lära oss apportering, fältarbete och en massa stadga etc. etc. Jag kommer dock inte att vara tillgänglig vid första kurstillfället då jag ska på visit hos mostrarna och Yatzy igen....Jiiiipiiiiii!
Leia har dock lovat vara stand in för mig och lägga ribban på lämplig nivå.....hon tänker som vanligt inte ta något i munnen som inte går att äta!

tisdag 4 november 2008

Jag kan bara inte......

Matten blir allt hårdare och ställer helt orimliga krav på en liten liten tjej som mig. Hur i helvete kan hon förvänta sig att jag ska kunna sitta eller ligga stilla när det springer i benen och syn- samt luktintrycken pockar på??????
Fick i alla fall leka lite med "bitch-terriern" Fanta och super Svante på lunchen idag och Leia sa inte nej till en kort brottingsmatch på eftermiddagen. Man får vara glad åt det lilla och matten lär väl lessna snart......he he

måndag 3 november 2008

Det är tråkigt med koppel!!!!!

Nu har jag varit hemma hos matten i drygt en vecka och färdiglöpt är jag också.....men mattens förhoppningar om att få en lugnare hund efter löpet.....NOT!!!! Full fart och klackarna i taket! Saknar mostrarna och Yatzy jättemycket men matten och Leia får duga. Leia har faktiskt lekt med mig varenda dag sedan jag kom hem även om hon var fan så sur till att börja med. Matten trodde att vi skulle ryka ihop ordentligt men inte så fina flickor som vi inte.
Matten klämde på juver och samlade sperma förra veckan. Hon kom hem och berättade om hoppteknik, artificiella vaginor och testikelmått. Man kan bli mörkrädd för mindre! Denna vecka är hon på idisslarmedicin och får se vilka tokigheter som sker där. Dock skulle hon gå på veterinärmötet tors och fredag för att mingla, samla pennor och gå på föredrag. Vi ska också hinna med att träna ordentligt för på söndag har vi examen på grundkurs jaktlydnad 1.