torsdag 14 augusti 2008

Allmänheten varnas!

Måste göra min plikt och varna er alla för att spöken håller på att invadera jorden! Dom kan dyka upp precis var som helst...även på de mest familjära ställen. Jag gör dock mitt bästa för att hålla dem tillbaka och matten tycker att jag är riktigt modig som törs undersöka farliga plastpåsar, soptunnor och skyltar efter lite uppmuntran från henne.
Annars är allt bara bra. Jag rusar runt i skogen som vanligt och tar varje tillfälle att bada i vattenlokar och gegga...HÄRLIGT!!! Den 30:e börjar dock allvaret för matten och mig för då startar grundkursen i jaktlydnad. Tror ni jag kan få någon ordning på kärringen?
Leia porrar vidare och ser ganska rolig ut i sina mönstrade trosor....undrar när jag ska få sådana....och vilket mönster jag ska önska mig.....döskallar kanske eller något med pirater......

söndag 10 augusti 2008

Kan man få byta matte?

Usch vad trött och tråkig hon var igår matten efter sista natten på jobbet. Leia och jag hade ju vilat upp oss och var redo för stora äventyr.....ja ja åtminstone jag.....Leia hon var bara redo för porrande...... Jag roade mig dock aldeles utmärkt på egen hand när matten sussade gott i soffan.
För att göra ont värre tog kärringen idag och lagade härligt doftande mat: grillad marinerad älgstek med murkelstuvning och ugnstekt potatis...och tror ni vi fick smaka?
SVAR NEJ

torsdag 7 augusti 2008

Supersemester

Oj, oj vad mycket roligt det har hänt sista tiden. Mostrarna och Yatzy har varit på besök och jag terrroriserade dem dygnet runt......yiiipiii!!!! När matten jobbade natt fanns hjärterum och stjärterum för alla på luftmadressen i vardagsrummet. Dom är dock ganska tuffa mostrarna med många regler och krav på en liten sötnos som mig......
Dom måste komma tillbaka snart eller så får jag övertyga matten om att vi åker dit på visit hälst i morgon dag om jag får bestämma.
I Fjällnora badade vi som galningar morgon och kväll. Många roliga hundkompisar träffade jag där på stranden men kusin Yatzy är trots allt väldsbäst på att leka...även om hon egentligen inte har lust. Då låter hon rätt roligt (OoouoouOuouoooouu) och jag svarar med att nypa ännu lite hårdare.....he he Vi träffade även grisar, får, getter, kor och hästar där i Fjällnora och de luktade spännande men helt redo för närkontakt var jag inte. Leia är dock väldigt förtjust i hästar och vill gärna hälsa nos mot nos....läskigt.

Dom sista dagarna har vi fått rå om matten alldeles själva. Vi har rantant runt i regnet, dödat nyinköpt fotboll (tog mig ca 3 min), apporterat, badat i sur-diken, tränat stadga och myst på alla sätt. I går stötte vi av en händelse på lilla Nellie från Pygmalias kennel igen. Hon tyckte först att jag var lite läskig med all min energi men snart lekte vi av hjärtans lust på gräsmattan. Hennes husse jobbar på området där vi bor visade det sig. Hoppas vi träffar henne flera gånger för det var kuligt att bli jagad för en gångs skull.
Slutligen vill jag också hälsa så mycket till syster Signe som hittat hit till vår sida och det vore superduper kuligt att träffas och busa som bara S-valpar kan......

Semester blues

Jag har haft en härlig semester eftersom kusin Yatzy tvingats underhålla lilla pirayan i nästan en hel vecka. Hon var inte odelat positiv till sitt uppdrag men gjorde sin plikt till missnöjt ljudade. Jag nyttjade dock min selektiva hörsel och märkte ingenting......
Vi spenderade ett par dagar i en stuga i Fjällora med bad (ja t.o.m. jag simmande lite efter övertalning från moster), bus och lata stunder. Mattarna klättrade också på stockar uppe bland trädtopparna utan att ramla ned men bra svettiga va dom när dom kom tillbaka.
Min nacke och öron har nästan hunnit "läka" men efter ett par dagar ensam med fanskapet igen svider det på nytt. I och för sig är jag för tillfället ganska förtjust i det lilla bokstavsbarnet för jag löper för fullt och är inte så noga vem jag bjuder ut mig till.......