tisdag 25 september 2007

Nu kan jag titulera mig försökshund...pust

Nu är det slut på lugnet för min del. Har nämligen blivit försökshund och karriären inleddes idag, på matten och hennes kursares övning i klinisk undersökning.
Så klart valde läraren att demonstrera förfarandet på mig men när hon i förbigående nämde att jag var lite väl rund....då var jag nära att säga upp mig på stört! Därefter klämde en den ena, en den andra fumliga studenten på mig och försökte "bläddra organ" eller vad det nu var de kallade det när de klämde på min mage. Tack och lov kom ett helt gäng beaglar för att avlasta mig och jag kunde också spana på spännande kossorna på andra sidan stallgången.
En fråga om att lämna blod till något forskningsprojekt om juvertumörer ställdes också vilket matten det aset så klart sa ja till.......hörre du matten är det mitt blod eller ditt vi talar om?

fredag 21 september 2007

Köp dig en krabba....och få dig ett nyp matten!

Matten har mumlat något om att hon ska köpa sig ett gosedjur att ha i sängen och av sin kompis fick hon i dag det eminenta rådet att köpa sig en krabba...och få sig ett nyp....ha ha Tydligen hade de sådana till försäljning på Ikea men matten hade tydligen inga pengar till sådana frivoliteter. Nåväl du får väl klara dig utan då men kom inte till mig och tjata om frustration!

Hon skrev tenta i morse igen matten och tydligen hade det gått rätt bra trots att hon snorat, hostat och haft andnöd om vart annat. Dock sa hon att team bultpistol skulle protestera mot att ingen fråga ställdes där bultpistol hade varit ett lämpligt svarsalternativ.

tisdag 18 september 2007

Nu kommer jag inte undan badet längre....jag luktar skit!

Tänkte inte längre än nosen räckte när jag i extas rullade i härlig skit ute på lägdan tidigare idag...nog för att matten är täppt i näsan men nu kommer jag inte undan badet längre....

Vad annars har hänt då? Jo i lördags var jag på kollo hos mattens kompis och trivdes fantastisk med kissen, kattmaten, kaninen och mys i hörnsoffan. Matten var nämligen på kurs i Horsemanship för Leslie Desmond. En spännande dag sa hon att de var och hon skall definitivt lära vidare i denna ädla konst.
Hoppla pållen.....och nog kan jag tänka mig pussa på en eller annan havremoppe framöver.

Dessutom har matten tentat igen. Denna gång i anestesiologi och hon tyckte att det gick ok.

fredag 14 september 2007

Visdomsord i älgjaktstider....

Idag kom matten hem och berättade att hon varit på föreläsning som bl.a. handlade om skottskador. Där hade hon fått lära sig att en helmantlad kula är som en rattfyllerist som kommer vinglande........
Så håll hårt i ratten, spotta i glaset och se till att toppen tittar fram......ha ha

torsdag 13 september 2007

Jag hämtar numera saker...men kallade inte för apport!

Matten har ännu inte gett upp slaget om att få mig att apportera. I våras fick hon tips av instruktören på tävlingslydnadskursen om att kattleksaksråtta kan vara roligt för sådana som jag som inte vill använda munnen annat än till att äta......och visst tusan har jag tuggat i mig en och annan sedan dess och faktiskt även burit runt på dem en stund också. Rätt roliga faktiskt måste jag erkänna.
Till saken hör att jag i går eftermiddag även hittade en levande liten mus som var rätt rolig också...vilket matten inte fullt ut uppskattade.....

Leksaksråttorna har under sommaren växt i storlek och jag har, även om dock ack så pliktskyldigast, lekt med andra lurviga gärna pipande leksaker som erbjudits mig. Idag kom så matten dragandes med en pipande gul och rund gummihund med lång svans som hon kunde kasta och vips insåg jag att denna var ganska kul också. Hämtade den flera gånger faktiskt och engagerade mig t.o.m. i en tennisbollsliknande lita extra lurvig sak matten hystade iväg. Tyckte nog att de var lite väl stora att stoppa i munnen för min smak men ok lite får man ju bjuda till.
Men så lägger matten in det där förhatliga apportkommandot och höll fram en leksak till mig. Då sket jag fullständigt i henne och lullade iväg för att nos lite i stället.....hon får nog vara mer påhittig kärringen om hon ska lyckas lura mig!

onsdag 12 september 2007

Årets första tenta är godkänd och avklarad!

Matten kom hem glad i hågen i eftermiddags för hon hade fått reda på resultatet från årets första tenta vilket var i klinisk kemi. Om jag förstått henne rätt handlade den om provtagning , analysparametrar och hur dessa svar tolkas.
Tyvärr har hon dock två tentor att skriva redan nästa vecka så ingen rast ingen ro för flickorna Eriksson. På måndag skriver hon anestesiologi och på fredag är det dags för allmän kirurgi.

Ännu har hon inte testat sina nya kunskaper på mig men jag är på min vakt! Man vet aldrig när hon kommer med lilla narkossprutan och stora kniven.....

söndag 9 september 2007

Tänk om det kunde vara helg varje dag.....

En helg med långa mysiga promenader har det varit. Helt ensamma har vi dock inte varit jag och matten då min kompis tillika nemesis Dida också spenderat helgen hos oss. Jag läxade upp henne redan förra veckan för att visa vem som bestämmer. Smart nog har hon "hållit sig på mattan" dessa dagar vilket så klart betyder inte för nära min matte (om inte jag visar henne nåden att närma sig).

Idag drog matten iväg oss på en riktig långrunda. Vi gick nämligen bort till brukshundklubben och tittade på agilitytävlingen en stund. För att vi sedan skulle orka gå tillbaka övertalade vi henne att köpa korv till oss. Gott var det men alltför lite om ni frågar mig!

Hur går det då med mattens nya liv undrar ni? Jodå ok hälsar hon och träningsverken är nästan borta vid det här laget. Därimot har hon lite prestationsångest eftersom hennes kompis varit på date och det lär väl inte matten fått till i första taget........ha ha

fredag 7 september 2007

Korv, bus &........jasså var det Core bosu

Äntligen fredag efter en lång vecka där matten varit på alltför många föreläsningar för min smak. Dessutom har hon börjat träna på Friskis och svettis och därifrån kommer hon inte så friskis men ack så svettis.....
Appropå rubriken kom hon hem i onsdags och hade försökt balansera på en slags boll och kallade detta för Core bosu....moget.....lägg upp en korv på en boll du matte, så ska jag balansera utav bara helvete!

söndag 2 september 2007

Ännu är jag torr bakom öronen....nästan.....

Matten har hotat hela helgen men att jag ska bada men ännu har det inte blivit av. Misstänker dock att jag inte klarar mig undan så mycket längre för öronen har spolats och torkats två gånger idag vilket brukar vara ett säkert tecken....
Dock har det regnat lite idag och himlen var ack så mörk i eftermiddags vilket matten inte brukar uppskatta inför hundbad. Kan inte förstå varför hon envisas med att jag ska vara så ren som möjligt så länge som möjligt.....

Annars är det ok med oss. Matten har nu börjat sitt nya liv säger hon. Sittningen i torsdags var trevlig men hon såg för tokig ut kärringen med stormönstrad klänning inköpt på myrornas. Varken moderiktig eller vacker men väldigt mycket matten.....pust....
Träningskort är inköpt också och första passen inbokade till veckan. Helt ok för mig så länge hon inte inskränker på vår tid tillsammans!