torsdag 31 maj 2007

Trist är bara förnamnet....

Gamla tentor, pizza, smulpaj....ja matten med kompisar verkar ha haft en givande dag men vad med mig!?!
Min hundkompis Dida och jag fick besked om att ligga lugnt och stilla under bordet men vi lyckades i alla fall få igång mattarna en stund.....Dida uppskattade nämligen inte att jag försökte lägga beslag på ett av hennes ben.....och jag uppskattade inte att hon talade om detta för mig......
Som sagt lite action blev det i alla fall även om det var av "oönskad" sort....ha ha

Ser fram emot morgondagen då matten lovat att den tråkiga perioden är över och vi skall ut på kuligheter igen.....om det bara slutar regna vill säga annars tror jag hon får aktivera mig inne i stället. Det vräker nämligen ned ute och jag gillar inte att bli blöt och frusen. Visst jag har en chick galonoverall att ta på mig men saknar sydväst och tretorn så ruggit blir det likaväl.

onsdag 30 maj 2007

Ännu en ganska trist dag....

Blött och ruggigt ute och en matte som pluggar bacillusker och utökad slaktkontroll....kan livet vara så mycket tråkigare undrar jag?
Hon försvann dock en sväng mitt på dagen matten och återkom glad i hågen. Tydligen hade hon varit på något som kallas på bilbesiktningen och fått godkänt på "fucken", vårt lysande gröna vrålåk. Förmodar att det var någon slags utställning dom varit på och blev lite sur för att jag inte fått följa med. Tror nog att bilen hade fått ännu bättre bedömning och jag suttit i min bur där bak och förgyllt tillvaron för "domaren".
Bidkades dock snabbt då matten plockade fram min aktivitetsplatta en stund så att jag fick fundera lite på hur jag skulle komma åt godbitarna.

tisdag 29 maj 2007

nu har matten hotat med tävling också

Som om inte freestylekursandet vore nog har matten jagat runt mig på en tävlingslydnadskurs också. Hon ställer tack och lov inga högre krav på mig utan menar att det tar tid att lära gamla hundar sitta......det får hon gärna fortsätta tro!

Vi hade avslutning med träningstävling nu i söndags och matten tyckte att jag var riktigt duktig. Vi är dock inte riktigt eniga vad momenten egentligen innebär:
Linförighet - jag nosar i backen och följer med matten när snöret sträcks.
Läggande - skulle inte tro det men stannar till i alla fall för att vara snäll.
Platsliggning - har matten väl fått mig att ligga så kliver jag inte upp i första taget...för det är ack så jobbigt att sätta sig upp igen.
Apportering - som sagt, går det inte äta har det inte i min mun att göra!!!!

Trots dessa meningsskiljaktigheter har dock matten bestämt att vi ska göra tävlingsdebut på nationaldagen. Så flaggan i topp och håll en tumme eller två för att matten inte ska strula till det alltför mycket. Vore roligt för henne om vi kunde få godkänt i majoriteten av momenten i alla fall....och jag skulle nog inte gå lottlös heller......

Freestyle är roliga saker det

Min matte och jag har gått en freestylekurs under våren vilket varit kul men snurrigt...speciellt för matten. Hon kunde inte för sitt liv förstå hur hon skulle göra för att få benen med sig vid slalom bakåt och jag tyckte nästa lite synd om henne, klumpig som hon är.

Hon tog sig dock i kragen när det var avslutning på kursen med uppvisning. Hon sade att de man inte har i teknik och gracilitet får man väga upp med utstrålning....så sant så sant. Därför spökade matten ut sig i jägarmundering och tvingade mig ha militärgrön halsduk under framförandet. Vi dansade till en vacker lite jämtlänsk låt av lokalskalden Christer Halvarsson och om jag inte missminner mig skulle jag föreställa en tik som hette Ila...tänk att matten inte kan bestämma sig....räcker det inte med att byta namn en gång?

Nu är lugnet slut....

Det här med bloggande verkar lite spännande tycker jag så tänkte att även jag skulle delge världen mina tankar och funderinger med jämna mellanrum framöver. D.v.s när jag hinner mellan mat, sömn, träningspass och lek med någon av mina favoritråttor.... Även hundar gillar råttor nämligen!
Min matte har under lång tid försökt övertyga mig om att jag är en apportör av naturen men jag anser att de som inte går att äta - har inget i min mun att göra. För några veckor sedan kom hon dock hemdragande men några kattleksaker som både luktade gott och lät lite roligt så har släppt lite på mina principer....bara för att vara henne till lags så klart.

Hon är föresten ack så tråkig just nu matten. Hon påstår att hon måste läsa till någon slags tenta....låter utomordentligt dumt tycker jag! Har försökt kråma mig på avstånd och även fysiskt försökt få igång henne men utan att lyckas. Hon har dock lovat att vi ska ta en långsväng senare i kväll vilket jag ser fram emot.